ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Ο σκοπός που δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο (istoria-archaiologia.blogspot.com) είναι να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας και προϊστορίας μέσα από τα γραφόμενα των αρχαίων Ελλήνων, Λατίνων αλλά και Βυζαντινών συγγραφέων. Δεν είναι εύκολο διότι απαιτείται υπομονή, διαύγεια και πολλές ώρες έρευνας, ούτως ώστε αυτά που θα γράφονται να είναι απολύτως έγκυρα. Οι πληροφορίες που θα παρατίθενται με νηφαλιότητα και σοβαρότητα, χωρίς διάθεση προγονολατρείας, έχουν καθαρά εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα.Παρ'oλ'αυτά, για τα όποια λάθη υποπέσουν στην αντίληψη του σεβαστού αναγνώστη, οι συγγραφείς εκ τον προτέρων ζητούν συγνώμη.- ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ: erevna@freemail.grΗ Μυκηναϊκη ακρόπολη στις Κουκουναριές Πάρου


"ΜΥΚΗΝΑΪΚΉ ΑΚΡΟΠΟΛΗ (ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΕΣ) " λέει η κατά τ' άλλα κατατοπιστική πινακίδα...

Βλέπετε εσείς καμιά Μυκηναϊκή Ακρόπολη; Παρ' όλα αυτά ανεβήκαμε στον βράχο και τραβήξαμε μερικές φωτογραφίες χωρίς να ξέρουμε αν πραγματικά αυτά που βλέπαμε ανταποκρίνονταν στην πινακίδα.
Κυρίως η ελλιπής πληροφόρηση, απωθεί τον κόσμο που θέλει να δει -έστω και από περιέργεια- τους αρχαιολογικούς χώρους της υπαίθρου. Αυτοί που κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, μετά από πολύωρα κουραστικά ταξίδια για να δουν αυτά που θέλουν, μετατρέπονται σε Indiana Jones.