ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Ο σκοπός που δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο (istoria-archaiologia.blogspot.com) είναι να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας και προϊστορίας μέσα από τα γραφόμενα των αρχαίων Ελλήνων, Λατίνων αλλά και Βυζαντινών συγγραφέων. Δεν είναι εύκολο διότι απαιτείται υπομονή, διαύγεια και πολλές ώρες έρευνας, ούτως ώστε αυτά που θα γράφονται να είναι απολύτως έγκυρα. Οι πληροφορίες που θα παρατίθενται με νηφαλιότητα και σοβαρότητα, χωρίς διάθεση προγονολατρείας, έχουν καθαρά εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα.Παρ'oλ'αυτά, για τα όποια λάθη υποπέσουν στην αντίληψη του σεβαστού αναγνώστη, οι συγγραφείς εκ τον προτέρων ζητούν συγνώμη.



- ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ: erevna@freemail.gr



Ο ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΦΟΒΟΣ μέρος 1

ΣΤΟΧΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ.
" Όποιος κάνει αυτή την διανοητική προσέγγιση πιο καθαρά μέσω της ίδιας της νοήσεως μπορεί να φτάσει στο κάθε τι, χωρίς να βάζει δίπλα στην σκέψη του κάποιες από τις αισθήσεις μας. Αλλά χρησιμοποιώντας την σκέψη του ανεπηρέαστη απ' αυτές, με απόλυτη ειλικρίνεια τότε επιχειρεί να συλλάβει τα πράγματα αυτά καθ' αυτά, αφού απαλλαγεί από τα μάτια και τ' αυτιά και γενικά απ' όλο του το σώμα, επειδή αυτό διασαλεύει και εμποδίζει την ψυχή να κατακτήσει την αλήθεια και την φρόνηση. Αυτός περισσότερο από κάθε άλλον είναι που θα κατακτήσει την πραγματική ουσία των όντων."
ΣΩΚΡΑΤΗΣ