ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Ο σκοπός που δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο (istoria-archaiologia.blogspot.com) είναι να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας και προϊστορίας μέσα από τα γραφόμενα των αρχαίων Ελλήνων, Λατίνων αλλά και Βυζαντινών συγγραφέων. Δεν είναι εύκολο διότι απαιτείται υπομονή, διαύγεια και πολλές ώρες έρευνας, ούτως ώστε αυτά που θα γράφονται να είναι απολύτως έγκυρα. Οι πληροφορίες που θα παρατίθενται με νηφαλιότητα και σοβαρότητα, χωρίς διάθεση προγονολατρείας, έχουν καθαρά εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα.Παρ'oλ'αυτά, για τα όποια λάθη υποπέσουν στην αντίληψη του σεβαστού αναγνώστη, οι συγγραφείς εκ τον προτέρων ζητούν συγνώμη.



- ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ: erevna@freemail.gr



ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ : ΕΡΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ : ΕΡΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ!
ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΛΑΕΡΤΙΟΣ - ΒΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ
"Το έργο της φιλοσοφίας μερικοί λένε ότι άρχισε από τους βαρβάρους. Ότι δηλαδή δημιουργήθηκε από τους Πέρσες Μάγους, από τους Χαλδαίους της Βαβυλώνας ή της Ασσυρίας, από τους γυμνοσοφιστές της Ινδίας, από τους Κέλτες και τους Γαλάτες τους καλούμενους Δρυίδες και Σεμνόθεους, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Αριστοτέλης στο έργο του “Μαγικόν” και ο Σωτίων στο εικοστό τρίτο βιβλίο του με το όνομα “Διαδοχή”
Επίσης λένε τον Ώχο ότι είναι Φοίνικας, ο Ζάλμοξις ότι είναι από την Θράκη και ο Άτλαντας από την Λιβύη.
Οι Αιγύπτιοι από την άλλη λένε ότι ο Νείλος έκανε ένα παιδί τον Ήφαιστο, ο οποίος άρχισε την φιλοσοφία της οποίας προΐσταντω οι ιερείς και οι προφήτες. Από αυτόν τον Ήφαιστο μέχρι τον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα πέρασαν 48.863 χρόνια και έγιναν 373 εκλείψεις ηλίου, και 832 εκλείψεις της σελήνης..
Από τους Μάγους από τους οποίους πρώτος ήταν ο Πέρσης Ζωροάστρης, ο Ερμόδωρος ο Πλατωνικός στο “Περί Μαθηματικών “ έργο του , λέει ότι πέρασαν 5000 χρόνια από τον Ζωροάστρη μέχρι την άλωση της Τροίας.
Ο Ξάνθος ο Λυδός λέει ότι από τον Ζωροάστρη μέχρι την διάβαση του Ξέρξη πέρασαν 6000 χρόνια και μετά από αυτόν γίνανε πολλοί και διάφοροι Μάγοι κατά διαδοχή: οι Οστάνες, οι Αστραμψύχοι, οι Γωβρίες, οι Παζάτες, μέχρι την κατάκτηση των Περσών από τον Αλέξανδρο.
Όλοι αυτοί όμως κάνουν λάθος που τα κατορθώματα των Ελλήνων, από τους οποίους όχι μόνο η φιλοσοφία, αλλά και το γένος των ανθρώπων άρχισε, να τα προσάπτουν ως κατορθώματα των βαρβάρων.
Από τους Αθηναίους έγινε ο Μουσαίος και από τους Θηβαίους ο Λίνος. Και του Ευμόλπου παιδί ήταν ο Μουσαίος που έγραψε την πρώτη “Θεογονία” και την πρώτη “περί Σφαίρας” πραγματεία. Επίσης είπε ότι εξ ενός τα πάντα γίνονται και σε αυτό (το ένα) τα πάντα επιστρέφουν και διαλύονται…Από τους Έλληνες λοιπόν άρχισε η φιλοσοφία, της οποίας και αυτό το όνομα αρνήθηκε να διατυπωθεί βαρβαρικά."