ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Ο σκοπός που δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο (istoria-archaiologia.blogspot.com) είναι να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας και προϊστορίας μέσα από τα γραφόμενα των αρχαίων Ελλήνων, Λατίνων αλλά και Βυζαντινών συγγραφέων. Δεν είναι εύκολο διότι απαιτείται υπομονή, διαύγεια και πολλές ώρες έρευνας, ούτως ώστε αυτά που θα γράφονται να είναι απολύτως έγκυρα. Οι πληροφορίες που θα παρατίθενται με νηφαλιότητα και σοβαρότητα, χωρίς διάθεση προγονολατρείας, έχουν καθαρά εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα.Παρ'oλ'αυτά, για τα όποια λάθη υποπέσουν στην αντίληψη του σεβαστού αναγνώστη, οι συγγραφείς εκ τον προτέρων ζητούν συγνώμη.- ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ: erevna@freemail.grΑΠΛΑ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...

Αναδημοσιεύουμε σε ανατύπωση ένα άρθρο της εφημερίδας "ΣΗΜΕΡΑ" με ημερομηνία Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009 που φανερώνει τους "ύποπτους" χειρισμούς που ακολουθούν οι πολιτικοί της χώρας μας από το 1994 , ενός προβλήματος που ταλανίζει τον ελληνικό λαό , και αυτό είναι η παραχάραξη και οικειοποίηση της ιστορίας ενός εκ των ελληνικών φύλων -του Μακεδονικού- από την χώρα των Σκοπίων.
"Δημοκρατία της βόρειας Μακεδονίας" λοιπόν προτείνει ο κ. Νίμιτς. Οι κάτοικοι φυσικά θα ονομάζονται "μακεδόνες" και η γλώσσα τους αν μη τι άλλο θα είναι η"μακεδονική"!
Και πιο θα είναι το μέλλον της "νότιας ή αιγαιακής Μακεδονίας" όπως την ονομάζουν οι γείτονές μας; Το ιστολόγιο εκφράζει τους φόβους του για μελλοντική "κοσσοβοποίηση" της Μακεδονίας, εάν φυσικά συνεχιστεί από την μεριά της Ελλάδος η θολή πολιτική που ακολουθούν οι ιθύνοντες της.