ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Ο σκοπός που δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο (istoria-archaiologia.blogspot.com) είναι να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας και προϊστορίας μέσα από τα γραφόμενα των αρχαίων Ελλήνων, Λατίνων αλλά και Βυζαντινών συγγραφέων. Δεν είναι εύκολο διότι απαιτείται υπομονή, διαύγεια και πολλές ώρες έρευνας, ούτως ώστε αυτά που θα γράφονται να είναι απολύτως έγκυρα. Οι πληροφορίες που θα παρατίθενται με νηφαλιότητα και σοβαρότητα, χωρίς διάθεση προγονολατρείας, έχουν καθαρά εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα.Παρ'oλ'αυτά, για τα όποια λάθη υποπέσουν στην αντίληψη του σεβαστού αναγνώστη, οι συγγραφείς εκ τον προτέρων ζητούν συγνώμη.- ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ: erevna@freemail.grΕΓΡΑΨΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 60-70 ΧΡΟΝΙΑ...

-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΝ ΦΙΛΛΙΠΟΥ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΝ-
(Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης)


ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 60-70 ΧΡΟΝΙΑ...


...Ότι οι Μακεδόνες ήταν γνήσιοι Έλληνες, αποδεικνύεται από τα μακεδονικά νομίσματα, που βρέθηκαν στις ανασκαφές. Όλα έχουν χαραγμένα πάνω τους σύμβολα και γράμματα και παραστάσεις ελληνικές.
ΟΦΦΜΑΝ, Γερμανός γλωσσολόγος


...Οι Μακεδόνες, φυλή ελληνική, με ψυχή ελληνική και ήθη ελληνικά και με γλώσσα καθαρά ελληνική.
ΣΑΒΑΝ, Γάλλος αρχαιολόγος


...Φυλετικά οι Μακεδόνες είναι η πιο καθαρή ελληνική φυλή. Ύστερα απ’ αυτούς έρχονται οι Θεσσαλοί και οι Ηπειρώτες.
ΜΠΕΛΟΧ, Γερμανός ιστοριογρά-
φος


...Είναι αδύνατο να υπάρξει σοβαρός επιστήμονας και ερευνητής σεβόμενος τον εαυτό του, που να αμφισβητήσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Μακεδονία στο σύνολό της σημαίνει μια γεωγραφική περιοχή. Μακεδονική φυλή δεν υπάρχει. Δεν υφίσταται μακεδονικός λαός. Στην ελληνική Μακεδονία, όλοι γενικά οι κάτοικοι μέχρι και τον τελευταίο μιλάνε καθαρά ελληνικά.

ΣΤΕΝΧΙΛ ΒΑΛΤΕΡ, 1948, Ελβετός δημοσιολόγος