ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Ο σκοπός που δημιουργήθηκε αυτό το ιστολόγιο (istoria-archaiologia.blogspot.com) είναι να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της Ελληνικής Ιστορίας και προϊστορίας μέσα από τα γραφόμενα των αρχαίων Ελλήνων, Λατίνων αλλά και Βυζαντινών συγγραφέων. Δεν είναι εύκολο διότι απαιτείται υπομονή, διαύγεια και πολλές ώρες έρευνας, ούτως ώστε αυτά που θα γράφονται να είναι απολύτως έγκυρα. Οι πληροφορίες που θα παρατίθενται με νηφαλιότητα και σοβαρότητα, χωρίς διάθεση προγονολατρείας, έχουν καθαρά εκπαιδευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα.Παρ'oλ'αυτά, για τα όποια λάθη υποπέσουν στην αντίληψη του σεβαστού αναγνώστη, οι συγγραφείς εκ τον προτέρων ζητούν συγνώμη.



- ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ: erevna@freemail.gr



ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ...


ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ...

ΑΡΡΙΑΝΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΗ (ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟ)

Αρχαίο κείμενο:

"...Ο δέ και των Περσών τους ηγεμόνας έθαψεν. έθαψε δέ και τους μισθοφόρους Έλληνας, οι ξύν τοις πολεμίοις στρατεύοντες απέθανον όσους δέ αυτών αιχμαλώτους έλαβε, τούτους δέ δήσας εν πέδαις εις Μακεδονίαν απέπεμψεν εργάζεσθαι, ότι παρά την κοίνη δόξαντα τοις Έλλησιν, Έλληνες όντες εναντία τη Ελλάδι υπέρ των βαρβάρων εμάχοντο. Αποπέμπει δέ και εις Αθήνας τριακοσίας πανοπλίας Περσικάς ανάθημα είναι τη Αθηνά εν πόλη΄ και επίγραμμα επιγραφήναι εκέλευσε τόδε΄ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΩΝ ΤΗΝ ΑΣΙΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ. "

ΣΧΟΛΙΟ:

Εάν οι Μακεδόνες ήταν κάτι άλλο εκτός από Έλληνες , ο Αλέξανδρος δεν θα τους αγνοούσε στο επίγραμμα που έστειλε στην Αθήνα , αλλά θα έγραφε μάλλον το εξής: "Αλέξανδρος Φιλίππου , Μακεδόνες και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων" πράγμα που φυσικά δεν συνέβη, αλλά και δεν επρόκειτω να συμβεί ποτέ. - Δηλαδή οι Μακεδόνες να θεωρηθούν μη ελληνικό φύλλο -
Δυστυχώς τα έφερε έτσι η πολιτική κάποιων σκοτεινών μυαλών και φτάσαμε στο σημείο να προσπαθούμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα - Ότι δηλαδή οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες , προερχόμενοι μάλιστα από το δωρικό φύλλο.

Δείτε επίσης: http://istoria-archaiologia.blogspot.com/2009/07/60-70.html